YUVERTA

De samenwerking tussen Green Valley Estate en Yuverta mbo Helmond.

Door deze samenwerking is er weer een mooie praktijklocatie ontstaan voor het onderwijs, waardoor de kloof tussen het bedrijfsleven en het onderwijs weer een stap kleiner wordt. Green Valley Estate en Yuverta mbo Helmond gaan doorlopende projecten starten, waardoor er verschillende groepen studenten gedurende het gehele jaar op deze praktijklocatie aan de slag kunnen.

Gerty van den Bosch-Habraken, senior projectleider, houdt zich bezig met het realiseren van structurele samenwerking tussen onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheden. Binnen project Brabant eet! (Beet!) wordt er op deze manier samengewerkt aan een volhoudbaar voedselsysteem in Brabant. “Deze samenwerking is een eerste stap in de ontwikkeling van een doorlopende leerlijn: een praktijkles kan op het terrein van Green Estate Valley plaats vinden, waarbij het geleerde direct uitgevoerd kan worden”. Daarnaast kan een project breder en langduriger opgepakt worden.

Op dit moment loopt studente Kaya van de opleiding Voeding- en leefstijladviseur stage bij Green Valley Estate. Zij geeft de werknemers momenteel leefstijladvies en sportlessen. Dit past bij de visie van het bedrijf, namelijk het bieden van een ideale omgeving om het beste uit jezelf te halen. Hierop aansluitend liggen er toekomstplannen waar studenten van de opleiding Voeding- en leefstijladviseur doorlopende projecten kunnen oppakken rondom leefstijl. Zo wil Green Valley Estate hun gasten in de toekomst ook een trimparcours op het terrein bieden. Studenten Buitensport zouden dit parcours kunnen ontwikkelen, aanleggen en onderhouden.

Dit is de eerste samenwerking met het onderwijs, momenteel is Gerty in gesprek met andere middelbare, mbo- en hbo scholen om meer doorlopende projecten bij Green Valley Estate op te zetten. Green Valley Estate is een hippisch centrum en wordt momenteel verder ontwikkeld tot een terrein waar er ruimte is voor fysieke en mentale groei. Binnen Beet! wordt Green Valley Estate daarnaast een van de partners en fysieke locatie waar gewerkt kan worden aan foodinnovatie richting een regionale korte keten.

www.yuverta.nl/mbo/opleidingen

Onze Sponsoren

Kom in contact