KCBS International BBQ Contest Vuur en Vlees

20-21-22 september 2024
 

KCBS wedstrijd  
Zoals ieder jaar organiseren ook dit jaar we het Kansas City Barbecue Society (KCBS) International BBQ Contest Vuur en Vlees. Een hele mond vol maar eigenlijk niet meer of minder dan een barbecuewedstrijd in Amerikaanse stijl waaraan teams uit verschillende landen deelnemen. Er wordt in vier categorieën, te weten: kip, ribs, varkensschouder (pork) en brisket, gestreden om de eerste plek. Het team met het hoogste gemiddelde wordt de Grand Champion. Daarnaast zal er een extra ronde Chef’s Choice zijn.  

Op zondag leveren de BBQ-teams hun beste stukjes vlees in bij de jury, dit gebeurt anoniem en dus achter de schermen. Maar buiten op het veld delen veel teams de overgebleven stukken vlees uit. Dit is over omdat veel teams meer maken dan wat er voor de jury nodig is.  

Kom een kijkje nemen en maak een praatje met de teams die ervoor open staan. Ze leggen graag uit wat ze hebben gedaan om deze kwaliteit te leveren.    

De KCBS wedstrijd van Vuur en Vlees is van 12.00 uur tot 14.00 uur en is er dus van alles te proeven op het wedstrijdveld. De rest van de uren en tijdens de wedstrijd hebben we natuurlijk ook onze eigen stand van BBQ team De Reizende Mannen, waar de lekkerste gerechten van de BBQ komen. 

Natuurlijk is er zoals gewoonlijk ook muziek en drank bij de bar verkrijgbaar.  

Inschrijven voor de jury en voor teams, mail: info@baroef.nl

 

 

Onze Sponsoren

Kom in contact