Sport
De kans om te excelleren
Leisure
Om de passie te ervaren
Food
De drive om te innoveren
Business
Om groei te stimuleren

TOPSPORT OP DE TWEEDE DAG OP CSI DEURNE

De tweede dag van CSI Deurne bij Green Valley Estate werd geopend door vijf- en zesjarigen in de Gebr. Aldenzee Grondwerken Prix. 37 talentvolle jonge paarden verschenen aan de start in deze Twee Fasen rubriek. De Belgische Paulien Schepers wist het beste resultaat neer te zetten met de zesjarige AES ruin Prince Charming van het Wilgenhof. (Mylord Van ’T Vlasmeer x Ed King Hill). De 19-jarige uit Lummen is goed op weg met haar ruin, zij wisten al een aardig aantal proeven te winnen in Lier en Opglabbeek in 2021 en 2022. De Brazilian Matheus Corrêa werd tweede met Chic Olympic de Kreisker Z Imperio Egipicio (Zang, Cornet Obolensky x Tinka’s Boy). De gisteren zo succesvolle Alexander Housen moest dit keer genoegen nemen met de derde plaats. Hij reed twee foutloze fasen met Fame HH Z (Zang, For Pleasure x Darco). Beste Nederlander was Elisa Brouwers met Mistura (KWPN, v. Etoulon) op een achtste plaats.

De Duitser Felix Hassmann won de 2* proef direct op tijd met Catch Me 67 (ZfDP, Cellestial x Balou du Rouet). De Duitse kampioen van 2019 was de snelste in 59.33 seconden in deze Green Valley Estate Prix. De ruin is zelfgefokt en eigendom van vader Reinhard Hassmann. Volgens Felix is Catch Me “een heel erg snel paard. Ik rij hem met heel veel plezier.” De Nederlander Leon Thijssen eindigde, net als gisteren, op een mooie tweede plaats met Google This (KWPN) in een tijd van 59.42 seconden. De derde plaats ging ook naar een Duitse combinatie: Max Haunhorst en de 11-jarige Holsteiner ruin Risohorse Carex (Cassito x Quintero).

 

Bij de zeven- en achtjarige paarden, de Adrem Poort- en Afrasteringsprojecten Prix, waren twee Zweedse dames de rest van het deelnemersveld te snel af. Malin Parmler zette de beste foutloze ronde neer met de zevenjarige BWP ruin Pateeke Van ’T Vianahof in een tijd van 56.18 seconden. De amazone, die al vele jaren in Nederland woont en een stal runt samen met partner Marcel Groen, rijd Pateeke nu ongeveer 8 maanden. “Het is nog een groen paard en heeft weinig ervaring, maar hij is een echte leeuw, slim, een geweldig karakter en heel makkelijk in de omgang,” aldus Malin. Haar landgenote Erika Lickhammer-Van Helmond werd tweede met een tijd van 56.59 seconden. Erika reed de zevenjarige Crescendo VHL (AES, Connor x Clarimo VHL Stables). De Ier Jonathan Gordon eindigde op de derde plaats met Cbi Karhari (ISH, v. Goodluck VDL). Bart de Bruijn zorgde voor het beste Nederlandse resultaat. Hij werd zevende met Eliano Van ’T Merelsnest Z (Zang, Emerald x Argentinus).

 

De Belg Wim Vinckx won niet alleen het 2* Twee Fasen, de Swinkels Family Brewers Prix, maar nam ook de tweede plaats voor zijn rekening. Gentlemen Van Loheky (BWP, Thunder van de Zuuthoeve x Kilibir) bleef foutloos in beide fases en ging in 29.43 seconden over de eindstreep in de tweede fase. Hij was daarmee 0.79 seconde sneller dan zijn stalgenote Adjani van de Kattevennen Z (Zang, Aktion Pur Z x Canturo) die er 30.22 seconden over deed met Vinckx. De Duitser Tobias Bremermann moest genoegen nemen met de derde plaats met de 10-jarige Westfaalse ruin Luftikus B 3 (Ludwigs AS x Carthago Z).

 

Felix Hassmann won ook de 2* Big Tour (1m45) wedstrijd, de Elektro Vogels Prix. 51 combinaties verschenen aan de start en 16 wisten foutloos de eerste ronde door te komen. Hassmann was veruit de snelste in de barrage met de OS ruin GSI Pit Perigueux (Perigueux x Epsom Gesmeray) met een tijd van 35.29 seconden. Hassmann was heel tevreden met dit resultaat. “Het heeft even geduurd voordat we een hecht team vormden, maar nu gaat het super. Vorig jaar won hij zijn eerste ranking proef. Hij is ongelofelijk snel.” De Brit George Whitaker werd tweede met de negenjarige AES ruin Peanut (Barrichello x Quasimodo Z). Zij stopten de klok op 36.72 seconden. Wout-Jan van der Schans hield de Nederlandse eer hoog en werd derde met A S Bombay (KWPN, Diamant de Semilly x Contender).

 

De 1* combinaties starte in de SCN mooimakers Prix, een Twee Fasen rubriek met hindernissen tot 1m30. De Nederlandse Marriët Smit-Hoekstra was de snelste in de tweede fase met de KWPN merrie Wadro’s Jerina (VDL Zirocco Blue x Kashmir Van Schuttershof). De 33-jarige moeder van twee kinderen en mede-eigenaar van SH Sporthorses in Mildam, stopte de klok in de twee fase op 21.72 seconden. Alexander Housen had precies 1 seconde meer nodig om over de finish te gaan en werd tweede met Cassandra HSP (SSW, Sandro Boy x Calido I). De Nederlander Marco Sas eindigde op de derde plaats met Idaho V/D Hagenhorst (KWPN, Big Star x Clinton).

De laatste wedstrijd van de tweede dag was een Twee Fasen, 1m20 voor 1* combinaties, de LMB Rovadi Prix. De overwinning ging naar de Duitse Andrea Hoppe. Zij reed de AES ruin Slanelough Ultimatum (v. Ulysses M2s) in 27.87 seconden over de finish in de tweede fase. De Oostenrijker Alexander Ofner eindigde op de tweede plaats met Panamera Van ’T Gelutt (BWP, Nabab de Reve x Calido I). Stella Röhlcke werd derde met de KWPN merrie Kerusa (Connect x Oklund).

 

Morgen komen de 2* combinaties als eerste in de ring om 09.30 uur. De volledige resultaten zijn te zien via deze link: https://online.equipe.com/en/competitions/52343.

<<< Terug naar overzicht

Overname NHB Deurne tot Green Valley Estate

Overname NHB Deurne tot Green Valley Estate

Het voormalige NHB Deurne is juni 2021 gekocht door de Deurnese familie Van den Eijnden en kreeg een nieuwe naam: Green Valley Estate. Samen met een aantal deskundigen bundelen zij hun krachten om het Hippisch Centrum tot een succes te maken. Lees verder >>>

MOOIE SPORTIEVE DAG BIJ CSI DEURNE

.De 2* combinaties waren als eerste in de piste voor de Ploegmakers Groep Prix, een Tabel A direct op tijd, met hindernissen tot 1m35. De Duitse ruiter Tobias Bremermann zette als vierde starter een supersnelle tijd neer van 66.41 seconden en die kon geen van de 29 starters na hem nog verbetering in brengen. Hij reed de 10-jarige Westfaalse ruin Luftikus B3 (Ludwigs AS x Carthago Z) die door hemzelf is gefokt. De 26-jarige Bremermann heeft hem vanaf 5 jaar in training genomen en ziet de toekomst van dit paard zonnig in. “Hij ziet alles en soms wil hij nog teveel, maar we komen er wel.” De plaatsen twee en drie gingen ook naar Duitse combinaties. Rene Dittmer wist nog het dichtst bij de tijd van Bremermann te komen met Grardje (AES, Genius x Heartbreaker). Hij stopte de klok op 67.03 seconden. Marie Ligges, een kleinkind van de legendarische topruiter Fritz Ligges, die in 1972 teamgoud won op de Olympische Spelen van München, werd derde met Dembele L, een achtjarige Westfaalse hengst van Diamant de Semilly.   Lees verder >>>

Onze Sponsoren

Kom in contact