Sport
De kans om te excelleren
Leisure
Om de passie te ervaren
Food
De drive om te innoveren
Business
Om groei te stimuleren

MOOIE SPORTIEVE DAG BIJ CSI DEURNE

.De 2* combinaties waren als eerste in de piste voor de Ploegmakers Groep Prix, een Tabel A direct op tijd, met hindernissen tot 1m35. De Duitse ruiter Tobias Bremermann zette als vierde starter een supersnelle tijd neer van 66.41 seconden en die kon geen van de 29 starters na hem nog verbetering in brengen. Hij reed de 10-jarige Westfaalse ruin Luftikus B3 (Ludwigs AS x Carthago Z) die door hemzelf is gefokt. De 26-jarige Bremermann heeft hem vanaf 5 jaar in training genomen en ziet de toekomst van dit paard zonnig in. “Hij ziet alles en soms wil hij nog teveel, maar we komen er wel.” De plaatsen twee en drie gingen ook naar Duitse combinaties. Rene Dittmer wist nog het dichtst bij de tijd van Bremermann te komen met Grardje (AES, Genius x Heartbreaker). Hij stopte de klok op 67.03 seconden. Marie Ligges, een kleinkind van de legendarische topruiter Fritz Ligges, die in 1972 teamgoud won op de Olympische Spelen van München, werd derde met Dembele L, een achtjarige Westfaalse hengst van Diamant de Semilly.

 

Het Belgisch talent Alexander Housen boekte zijn 3e overwinning bij CSI Deurne in de WIVO Beregening & Tuinmachines Prix voor vijf- en zesjarige paarden. De rubriek, een Tabel A direct op tijd, telde 35 deelnemers. De Nederlandse Elisa Brouwers ging lange tijd aan de leiding maar het was wederom Housen die de snelste was met Fame HH Z (Zang, For Pleasure x Darco). Hij dook bijna 2 seconden onder de tijd van Brouwers met als resultaat 64.02. Fame HH Z is gefokt door de vader van Alexander, Wim Housen, die haar ook kort gereden heeft. Alexander had de merrie, voordat ze naar Deurne afreisden, nog maar drie keer gereden. “Ik heb zowel de moeder als de grootmoeder nationaal gereden op 1m45 niveau. Hun karakter zie je duidelijk terug in Fame, op stal heel chill maar eenmaal in de ring is zij volledig gefocusd. Ik ben blij verrast door dit paard, ik had nooit verwacht dat zij het zo goed zou doen. Het is een klein paard, maar in de piste merk je daar helemaal niets van.”

Elisa Brouwers moest dus genoegen nemen met de tweede plaats. Haar foutloze ronde reed zijn met de vijfjarige merrie Mistura (KWPN, v. Etoulon) in 65.96 seconden. De Oostenrijker Alexander Ofner werd derde met Canberra (Westf, Cornet Obolensky x Diarado).

 

Even later won Housen ook de Van den Eerenbeemt Fourage Prix (1* Tabel A direct op tijd, 1m30) met Cassandra HSP (SSW, Sandro Boy x Calido I). Alexander en zijn paarden voelen zich duidelijk thuis bij Green Valley Estate en zijn moeilijk te verslaan door de concurrenten. De Nederlander Marco Sas werd tweede met de KWPN merrie Idaho V/D Hagenhorst (Big Star x Clinton) gevolgd door Tobias Bremermann en Suzan B (Holst, Spartacus TN x Canturo) op een derde plaats.

 

De Chefs Culinar Prix (1* direct op tijd, 1m20) werd gewonnen door de Belg Marc Bastiaens met de achtjarige BWP ruin Oleron van de Vossekant (Falco x Feinschnitt I). Bastiaens vormt al vijf jaar een hecht team met de ruin. “Het is een super paard voor een amateur zoals ik. Wij doen eigenlijk alles zelf en ik ben ook heel trots op mijn vrouw die zo goed voor Oleron zorgt.” De Duitse Andrea Hoppe werd tweede met de AES ruin Slanelough Ultimatum (v. Ulysses M2s). De Belgische Paulien Schepers, die gisteren nog een rubriek wist te winnen, nu derde met Corriere 3 (Holst, Corrado I x Cor de la Bryère). Beste Nederlander was Wout-Jan van de Schans met de achtjarige AES ruin As Escobar.

 

De rubriek voor zeven- en achtjarige paarden, de Macron Store Prix, werd gewonnen door de Amerikaanse Julie Welles en de zevenjarige ruin Phoenix Vd Withoeve. Zij zette de snelste tijd neer in de barrage die negen deelnemers telde: 40.28 seconden. Julie heeft zes jaar bij de Amerikaanse topper Laura Kraut en haar partner Nick Skelton gereden. Op een dag stelde Laura haar een paard voor dat gereden werd door de zoon van Nick, Harry. “Dit paard past helemaal bij jou,” zei Laura. En zo kwam Phoenix bij Julie terecht. “Dit paard heeft veel persoonlijkheid, dus het duurde even voordat we dit niveau bereikten. Maar we doen het met het hele team en hij begint er steeds meer in te groeien. Hij is ook super snel, maar we moeten nog aan de controle werken. Ik heb de tijd en het geduld om hem te laten groeien en ontwikkelen,” aldus Julie Welles.

De Duitser Marco Kutsch werd tweede met Smokin Joe (Hann, Stakkato x El Bundy) gevolgd door de Nederlander Dave Maarse met Kaiserin (KWPN, v. Zapatero) op een derde plaats.

 

De laatste wedstrijd op de derde dag was voor de 2* Big Tour combinaties, de Holger Hetzel Sport Horse Sales Prix. Zes van de 22 ruiters wisten zich te plaatsen voor de barrage en het was de Duitser Felix Hassmann die met de overwinning aan de haal ging. Hij bleef foutloos met de OS ruin Caspian (Comme Il Faut 5 x Califax) in een tijd van 37.61 seconden.

Met een verschil van slechts 0.01 seconde eindigde de Nederlander Wout-Jan van der Schans op een mooie tweede plaats met de KWPN hengst For The Moment (Mr. Blue x Don Juan). De derde plaats was voor Kars Bonhof en de Holsteiner hengst Chapeau TN (Clearway x Quintero).

 

Morgen staan o.a. de 1* en 2* Grand Prix op het programma. Volledige resultaten zijn hier te vinden: https://online.equipe.com/en/competitions/52343.

 

<<< Terug naar overzicht

Overname NHB Deurne tot Green Valley Estate

Overname NHB Deurne tot Green Valley Estate

Het voormalige NHB Deurne is juni 2021 gekocht door de Deurnese familie Van den Eijnden en kreeg een nieuwe naam: Green Valley Estate. Samen met een aantal deskundigen bundelen zij hun krachten om het Hippisch Centrum tot een succes te maken. Lees verder >>>

Een prachtige laatste dag op CSI Deurne

George Whitaker vliegt naar overwinning in Green Valley Estate 2* Grand Prix De laatste zal de eerste zijn, dat bewees George Whitaker op zondagmiddag in de Green Valley Estate 2* Grand Prix. In de barrage die 13 deelnemers telde, kwam hij als laatste aan de start en meteen was te zien dat het hem menens was. Met zijn negenjarige AES ruin Peanut (Barichello x Quasimodo Z) vloog hij over de hindernissen en liet zien dat het toch echt sneller kon. Hij stopte de klok op 41.26 seconden en verwees zo de Duitser Daniel Lahmann naar de tweede plaats. De Brit was dolgelukkig met zijn overwinning, hij heeft er ook hard voor gewerkt: “Bij het vorige evenement ging van alles fout, dus ben ik opnames van dat weekend gaan bekijken om te zien wat er niet goed ging. Ik heb vooral naar mezelf gekeken om te zien wat ik verkeerd had gedaan en wat ik kon verbeteren. We hebben Peanut minder zwaar getraind en goed naar zijn behoeftes gekeken. Wat heeft hij nodig om zich goed te voelen. En dan nu al zo’n verschil! Het heeft duidelijk geholpen en het geeft mij ook meer zelfvertrouwen.” Daniel Lahmann werd tweede met Monty Python de l’Amitie (BWP, Emerald x Mr. Blue) in een tijd van 41.34 seconden. Slechts twee andere combinaties wisten foutloos te blijven: De Amerikaanse Julie Welles met Vins Vd Tojopehoeve Z die derde werd en de Duitser Jan Andre Schulze Niehues met Fitch op vier. Het was een pittige barrage en vooral de tweede hindernis van de dubbelsprong (4c) maakte veel slachtoffers.   Yuval Tivon wint Coca Cola 1* Grand Prix Zeven van de 28 combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage van de Coca Cola 1* Grand Pr)ix. Eerste in de ring was Ida Bech Lange uit Denemarken met de BWP ruin Jokinal (v. Jokinal de Bornival. Het zag er goed uit tot het bij de laatste hindernis fout ging wat resulteerde in vier strafpunten. De Israëliër Yuval Tivon liet als tweede starter alle balken liggen en ging in 31.29 seconden over de finish met de KWPN ruin I.Johnnie Blue (Chacco-Blue x Negro). Dat bleek uiteindelijk goed voor de overwinning. Alexander Housen ging voluit van start met Cassandra Hsp (SSW, Sandro Boy x Calido I) maar kreeg een weigering waardoor ook hij vier strafpunten moest bijschrijven. De Duitse Zoe Osterhoff kwam nog het dichtste bij het resultaat van Tivon. Met een strakke rond stopte ze de klok op 33.65 seconden met Hawaii-S (KWPN, Inshallah de Muze x Vermont). Deze rit leverde haar de tweede plaats op. De derde plaats was voor haar landgenoot Julius Ehinger met Surprising Dream S.H.O.Z. (Zang, Stakkato x Carthago Z) met een tijd van 34.52. Lennert Hauschild (GER) en Pride 16 werd vierde, Ida Bech Lange vijfde, Felix Hassman (GER) zesde met Sig Cad Bane en Housen werd zevende.     Lees verder >>>

Onze Sponsoren

Kom in contact