Sport
De kans om te excelleren
Leisure
Om de passie te ervaren
Food
De drive om te innoveren
Business
Om groei te stimuleren

Een prachtige laatste dag op CSI Deurne

George Whitaker vliegt naar overwinning in Green Valley Estate 2* Grand Prix

De laatste zal de eerste zijn, dat bewees George Whitaker op zondagmiddag in de Green Valley Estate 2* Grand Prix. In de barrage die 13 deelnemers telde, kwam hij als laatste aan de start en meteen was te zien dat het hem menens was. Met zijn negenjarige AES ruin Peanut (Barichello x Quasimodo Z) vloog hij over de hindernissen en liet zien dat het toch echt sneller kon. Hij stopte de klok op 41.26 seconden en verwees zo de Duitser Daniel Lahmann naar de tweede plaats. De Brit was dolgelukkig met zijn overwinning, hij heeft er ook hard voor gewerkt: “Bij het vorige evenement ging van alles fout, dus ben ik opnames van dat weekend gaan bekijken om te zien wat er niet goed ging. Ik heb vooral naar mezelf gekeken om te zien wat ik verkeerd had gedaan en wat ik kon verbeteren. We hebben Peanut minder zwaar getraind en goed naar zijn behoeftes gekeken. Wat heeft hij nodig om zich goed te voelen. En dan nu al zo’n verschil! Het heeft duidelijk geholpen en het geeft mij ook meer zelfvertrouwen.”

Daniel Lahmann werd tweede met Monty Python de l’Amitie (BWP, Emerald x Mr. Blue) in een tijd van 41.34 seconden. Slechts twee andere combinaties wisten foutloos te blijven: De Amerikaanse Julie Welles met Vins Vd Tojopehoeve Z die derde werd en de Duitser Jan Andre Schulze Niehues met Fitch op vier. Het was een pittige barrage en vooral de tweede hindernis van de dubbelsprong (4c) maakte veel slachtoffers.

Yuval Tivon wint Coca Cola 1* Grand Prix

Zeven van de 28 combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage van de Coca Cola 1* Grand Pr)ix. Eerste in de ring was Ida Bech Lange uit Denemarken met de BWP ruin Jokinal (v. Jokinal de Bornival. Het zag er goed uit tot het bij de laatste hindernis fout ging wat resulteerde in vier strafpunten. De Israëliër Yuval Tivon liet als tweede starter alle balken liggen en ging in 31.29 seconden over de finish met de KWPN ruin I.Johnnie Blue (Chacco-Blue x Negro). Dat bleek uiteindelijk goed voor de overwinning. Alexander Housen ging voluit van start met Cassandra Hsp (SSW, Sandro Boy x Calido I) maar kreeg een weigering waardoor ook hij vier strafpunten moest bijschrijven. De Duitse Zoe Osterhoff kwam nog het dichtste bij het resultaat van Tivon. Met een strakke rond stopte ze de klok op 33.65 seconden met Hawaii-S (KWPN, Inshallah de Muze x Vermont). Deze rit leverde haar de tweede plaats op. De derde plaats was voor haar landgenoot Julius Ehinger met Surprising Dream S.H.O.Z. (Zang, Stakkato x Carthago Z) met een tijd van 34.52. Lennert Hauschild (GER) en Pride 16 werd vierde, Ida Bech Lange vijfde, Felix Hassman (GER) zesde met Sig Cad Bane en Housen werd zevende.

 

De andere rubrieken

Leon Thijssen was de snelste in de Houtverwerkingsindustrie Fransen Prix op zondagochtend. Lange tijd zag het ernaar uit dat de Duitser Felix Hassmann de rubriek ging winnen, maar die had geen rekening gehouden met Thijssen. De 54-jarige international uit Baarlo reed de 12-jarige KWPN merrie Faithless MvdL (Ukato x Clinton) in 25.19 seconden over de finishlijn in de tweede fase en verbeterde de tijd van Hassmann met 1.19 seconden. Thijssen rijdt de merrie nu ruim 2,5 jaar. “Ze had een blessure opgelopen en heeft een tijd rust gehad. Ze is nu weer volledig in de opbouw. Normaal loopt ze succesvol op topniveau, maar we gaan het nu rustig opbouwen en daar is dit evenement perfect voor. Ze is een pittige dame, maar ze wil wel altijd winnen,” volgens Thijssen.

Na Thijssen deed de Duitser nog een goede poging om de overwinning voor zich op te eisen, maar kwam 0.49 te kort en eindigde daarmee op een tweede plaats met de KWPN ruin Farrero (Boss x Labor’s VDL Indorado). Hassmann werd uiteindelijk derde met Catch Me 67 (ZfDP, Cellestial x Balou du Rouet).

De vijf- en zesjarigen betraden voor de laatste maal de piste bij Green Valley Estate en de Braziliaan Matheus Corrêa was de snelste in de tweede fase met de zesjarige Zangersheide merrie Chic Olympique de Kreisker Z Imperio Egipicio (Cornet Obolensky x Tinka’s Boy). Zij sloten hun mooie ronde af met een tijd van 31.44 seconden. Corrêa staat met zijn vijf paarden bij JL Stable in Weert. Hij brengt ze op verschillende niveau’s uit. Over Chic Olympic is hij heel positief. “Ze is heel speciaal voor mij, ze staat hoog in het bloed en ze is een echte vechter.”

De Deense Karen Moeller Rohde werd tweede met de DWB hengst Figeac Ask (Favorit Ask x Carano) in een tijd van 32.41 seconden. Max Haunhorst eindigde op de derde plaats met Indianapolis (Holst, Calmando 3 x Carry 22) voor Duitsland.

De laatste wedstrijd van CSI Deurne bij Green Valley Estate was de 1* Jaro Controls Prix, een Tabel A met barrage met hindernissen tot 1m25. De Belg Wim Vinckx was de overtuigende winnaar met zijn Zangersheide ruin Bilou Basquet Z (Bisquet Balou Vd Mispelaere x Calvaro Z). Hij bleef tweemaal foutloos in een tijd van 30.72. De tweede plaats was voor zijn landgenoot Dries Dekkers met Pepijn van het Lindehof (Econoom van het Lindehof x Heart-Beat Vd Bisschop). De Nederlander Wout-Jan van der Schans eindigde op de derde plaats met As Escobar (AES).

Het was mooie sport deze dagen en volgende maand, van 20 t/m 23 december kan er weer volop genoten worden van geweldige paardensport.

<<< Terug naar overzicht

Overname NHB Deurne tot Green Valley Estate

Overname NHB Deurne tot Green Valley Estate

Het voormalige NHB Deurne is juni 2021 gekocht door de Deurnese familie Van den Eijnden en kreeg een nieuwe naam: Green Valley Estate. Samen met een aantal deskundigen bundelen zij hun krachten om het Hippisch Centrum tot een succes te maken. Lees verder >>>

Onze Sponsoren

Kom in contact