Reunie 2023

Deurne – zondag 8 oktober 2023 - Reünie voormalig NHB op Green Valley Estate

Programma

• 15:00 Aanvang/inloop

• 16:00 Rondleiding over het terrein

• 17:00 Welkomstwoord

• 17:30 Foodtruck/Foodstands geopend

• 19:00 Rondleiding over het terrein

• 22:00 Sluiting.

Kom jij ook gezellig mee herinneringen ophalen? Koop dan snel een ticket van 10,00 euro incl. 2 consumpties op: www.tickets-deurne.nl

Oud-collega’s, studenten, vrienden, op wat voor manier je je ook verbonden voelt met het voormalig NHB Deurne of met het huidige Green Valley Estate, je bent van harte welkom op de reünie op zondag 8 oktober.Het Nederlands Hippisch Centrum (NHB) in Deurne heeft een rijke geschiedenis in de Nederlandse paardensportwereld. Het Nederlands Hippisch Centrum werd in 1969 opgericht. Het had als doel de bevordering en ontwikkeling van de paardensport in Nederland. In de begindagen van het centrum lag de nadruk op het opleiden van ruiters en instructeurs. Het NHB bood een breed scala aan opleidingen op het gebied van paardenverzorging, dressuur, springen, eventing en meer. Hier werden getalenteerde ruiters opgeleid en kregen zij de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen.

Het NHB genoot internationale erkenning en trok studenten en deelnemers van over de hele wereld aan. Het centrum werd beschouwd als een toonaangevende instelling op het gebied van paardensportopleidingen.Het NHB speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van de Nederlandse paardensport. Veel succesvolle ruiters en instructeurs zijn hier opgeleid en hebben vervolgens internationaal succes behaald.

Einde van het NHB: Helaas werd het NHB in 2016 gesloten vanwege financiële problemen en veranderende prioriteiten in de paardensportwereld. Deze sluiting leidde tot teleurstelling en bezorgdheid onder degenen die betrokken waren bij het centrum en degenen die erdoor waren beïnvloed. Het Nederlands Hippisch Centrum in Deurne heeft een belangrijke en blijvende impact gehad op de Nederlandse paardensport. Het wordt vaak herinnerd als een plek waar paardensportliefhebbers en professionals samenkwamen om hun passie voor paarden te delen en hun vaardigheden te ontwikkelen.

Het voormalige NHB Deurne is in juni 2021 gekocht door de Deurnese familie Van den Eijnden en kreeg een nieuwe naam: Green Valley Estate. Samen met een aantal deskundigen bundelden zij hun krachten om het Hippisch Centrum opnieuw tot een succes te maken. Het heeft 2 jaar te koop gestaan, de voormalige eigenaar Libéma zag er geen toekomst meer in. Familie Van den Eijnden uit Deurne zag er zeker wel toekomst in en nam de 16 ha. grote terrein, gelegen in de prachtige groene Peelvallei bij het Zandbos over. Het nieuwe Green Valley Estate is geen opleidingsinstituut meer. Maar zeker wel een unieke locatie voor de hippische wereld. Alleen al omdat het ook ‘longstay’ aanbiedt voor ruiters en paarden. Hiervoor zijn nieuwe appartementen gerealiseerd, er is stalling voor paarden mogelijk die langere tijd in de regio verblijven. Op deze manier is er in de regio nog meer mogelijk op het gebied van de hippische sport. Bovendien zijn er inmiddels o.a. twee nieuwe arena’s met Agterbergbodems gerealiseerd, indoor en outdoor. Er worden nog steeds veel paardensportwedstrijden georganiseerd, zowel nationaal als internationaal. Deurne, paardenhoofdstad van Nederland, dat kunnen we dus nog met recht uitspreken. Daarnaast wordt de breedtesport ook aangehaald om zo een divers aanbod aan te kunnen bieden.

Daarnaast wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor de opening van het terrein richting het Zandbos, zodat het terrein nog gemakkelijker toegankelijk wordt vanuit het Zandbos voor ruiters, fietsers en wandelaars.

Maar Green Valley Estate is zoveel meer. Het voormalige opleidingscentrum wordt ook gebruikt voor andere doeleinden, zoals evenementen, conferenties of als locatie voor diverse andere activiteiten, denk aan bijv. exposities. Zo biedt Green Valley Estate biedt de mogelijkheid aan mensen om hun kansen op de reguliere arbeidsmarkt te verhogen door samen te werken met de Lindehoeve zorgeloze dagbesteding en Stichting De Keertwending, onder het motto: iedereen een kans! In de dierenkliniek van het voormalige Hippische Centrum Deurne is in samenwerking met Stichting De Keertwending De Was Box gevestigd. De ruimte is omgetoverd tot een professionele wasserij voor textiel en kleding van bedrijven en particulieren. Met oog voor mens en natuur, draagt de Was Box zorg voor al uw was- en strijkgoed.

Op het terrein hebben zich twee shops gevestigd. Teun van Riel, specialist in kwalitatieve ruitersportartikelen en HPF, Horse Power Food, Horse Power Food is voornamelijk gericht op de verkoop van paardenvoer, paardensupplementen en strooisels. Maar zij handelen ook in overige diervoeders voor bijvoorbeeld gevogelte, kleinvee tot honden. Je kunt er dus je bedrijf vestigen maar het is ook mogelijk om op deze mooie locatie een kantoorruimte te huren. Organiseer er een vergadering of bijeenkomst in een van de talrijke ruimtes waarover het pand beschikt.

Herinneringen ophalen
Ondanks de sluiting van het NHB zijn de herinneringen aan dit opleidingscentrum nog steeds levendig bij degenen die erbij betrokken waren. De reünie, die wordt georganiseerd, biedt de gelegenheid om die herinneringen te delen en te koesteren. Met beelden van toen en nu, dressuurwedstrijd paarden/pony’s, hapjes, drankjes en een gezellig muziekje om de sfeer compleet te maken.

 

<<< Terug naar overzicht

Overname NHB Deurne tot Green Valley Estate

Overname NHB Deurne tot Green Valley Estate

Het voormalige NHB Deurne is juni 2021 gekocht door de Deurnese familie Van den Eijnden en kreeg een nieuwe naam: Green Valley Estate. Samen met een aantal deskundigen bundelen zij hun krachten om het Hippisch Centrum tot een succes te maken. Lees verder >>>

Winterfair De Peel

Winterfair De Peel

20 EN 21 DECEMBER 2023 van 19.00 TOT 22.00 UUR Met de feestdagen voor de deur vragen wij graag even uw aandacht. Heeft u hét perfecte kerstgeschenk al gevonden? Wij helpen u graag op weg. Wat dacht u van een toegangsticket voor Winterfair De Peel? Dit is het perfecte kerstgeschenk voor medewerkers, zakenrelaties maar zeker voor uw vrienden, vriendinnen, vrijwilligers of die speciale persoon die veel voor u betekent, denk aan uw oppas, poetsvrouw of die lieve buurvrouw die altijd voor u klaarstaat. U geeft een gezellig avondje uit cadeau en de gelukkige ontvanger mag zelf op zoek gaan naar het best passende geschenk. Lekker shoppen bij de meest uiteenlopende lokale bedrijfjes. Natuurlijk onder het genot van een hapje, een drankje en gezellige muziek. Er worden heerlijke producten uit het Land van de Peel, ambachtelijke werken en met passie bereide lekkernijen te koop aangeboden. De Winterfair biedt vier verschillende arrangementen oplopend van 25 tot 50 euro. Wilt u zich aanmelden of meer informatie ontvangen mail dan naar: events@baroef.nl Wist je dat... ... je de Winterfair ook kunt bezoeken als passant? De toegangsprijs bedraagt 8 euro (inclusief een welkomstdrankje en inclusief 10 X-mas Coins). De X-mas coins zijn tijdens de Winterfair los te verkrijgen. Voor meer informatie kijk op: www.baroef.nl/kerst Zien wij u op woensdag 20 of op donderdag 21 december op Green Valley Estate? Gezellig! Lees verder >>>

Onze Sponsoren

Kom in contact